Managed hosting door True

DEC gaat naar bovenkant Unix-markt

 

DEC presenteert volgende week een nieuw Unix-besturingssysteem, servers met een verbeterde Alpha-processor en geavanceerde clustertechnologie, aldus Amerikaanse bronnen. Unix versie 4.0D, de Alphaserver 8000 5/625 met de gelijknamige 8000 21264 processor en Trucluster Available Server 1.5 zijn eind dit jaar verkrijgbaar.

Het nieuwe besturingssysteem zou software met 17 procent versnellen ten opzichte van versie 4.0C. Daarnaast ondersteunt het dertigduizend simultane e-mail- of Internetgebruikers en aparte inlog-mogelijkheden voor Windows NT. Het systeem zou ook voorbereid zijn op het millenniumprobleem.
De nieuwe hardware verdubbelt de prestaties van programma's, beweert DEC. Om de servers aantrekkelijker te maken, verlaagt het bedrijf de prijzen van 4 Gb-geheugenmodules met bijna 40 procent.
Deze producten en de bijbehorende diensten moeten de positie van DEC als leverancier van zware Unix-systemen versterken. Het bestaan en de ontwikkeling van geoptimaliseerde applicaties voor dit nieuwe Unix-platform is hierbij van levensbelang.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209241). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×