Managed hosting door True

Tegenslag voor Solaris op PC's

 

Het besturingssysteem Solaris, Sun Microsystems' eigen Unix-variant, ondervindt moeilijkheden op weg naar acceptatie op het PC-platform. Het bedrijf probeert Unixware van de Santa Cruz Operation (SCO) te vervangen als Unix-standaard op Intel-chips.

oem-bedrijven die met Intel samenwerken over de adoptie van Solaris als hun voornaamste Unix-besturingssysteem. Een woordvoerder van Siemens-Nixdorf Information Systems bevestigt dat de firma praat met Sun, maar wil verder geen details verstrekken.
Herbert Schweikl, directeur marketing bij Siemens-Nixdorf: "Ons voornaamste besturingssysteem op Intel is Windows NT. Daarmee zijn we het op één na grootste bedrijf in Europa geworden en hebben we concurrenten als HP en IBM achter ons gelaten." Hij voegt daar echter aan toe dat Solaris een interessante optie is, wat Unix betreft.
Sunsofts marketingdirecteur Brian Croll zei vorige maand dat Sun deze herfst diverse overeenkomsten zal bekendmaken. Volgens Croll zullen de Unix-leveranciers op 'het tweede plan' als eerste overstag gaan. Grote spelers als IBM zouden daarna volgen.
Ondertussen biedt IBM het besturingssysteem Solaris niet meer aan op zijn PC-platformen. In plaats daarvan gebruikt het voornamelijk Unixware van SCO. IBM verstrekt geen informatie over eventuele onderhandelingen met Sun.
Data General, Nec en Unisys verklaren dat zij in ieder geval geen herzieningen overwegen van hun contracten met SCO en Sun. Bovendien heeft Compaq Unixware vorige maand aangenomen als besturingssysteem dat de voorkeur geniet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/209109). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×