Managed hosting door True

DVD-Rom niet bedreigd door strijd

 

De strijd die het DVD-forum in twee kampen verdeelt, zal geen invloed hebben op de niet-herschrijfbare versie, DVD-Rom. De standaard voor deze variant ligt vast en wordt nu al toegepast door diverse computerfabrikanten.

Voor de herschrijfbare versie, die nog zeker twee jaar op zich laat wachten, bestaan er momenteel drie alternatieven. "Het gaat allemaal om de royalty's", meent John Monti, directeur bij Chromatic Research, een fabrikant van grafische chips voor video-DVD's. Op het spel staat een wereldmarkt die groter kan zijn dan de huidige sectoren voor CD, CD-Rom en video tezamen. Verwacht wordt dat DVD, zowel de Rom- als de Ram-versie, deze media zal vervangen.
Het doel van één universele standaard voor Digital Versatile Disks lijkt voor de herschrijfbare variant niet meer haalbaar nu de diverse leden het niet eens kunnen worden. Het voornaamste probleem is dat geen van de strijdende partijen een duidelijk overwicht heeft. De tegenstanders zoeken dus steun en versterking. Zo onthulde Toshiba vorige week dat het DVD-forum de Japanse hardwarefabrikant Nec een lidmaatschap heeft aangeboden. Dit bedrijf werkt, net zoals Sony, Philips en Hewlett-Packard, aan een eigen DVD-formaat. Necs alternatief, genaamd Multimedia Video Format (MMVF), kan 5,3 Gb aan data per zijde opslaan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208993). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.