Managed hosting door True

NEC en Microsoft integreren servers

 

Nec, Japans grootste serverfabrikant, werkt samen met Microsoft om de mainframes en servers van de eerste te combineren met de Backoffice-software van de tweede. Volgens de overeenkomst ondersteunt Microsoft ook het nieuwste product van Nec, de Express Server for Enterprise.

Dit systeem voor grote, bedrijfskritische applicaties wordt gebaseerd op Windows NT en kan acht tot zestien geclusterde processoren bevatten. Microsoft en Nec definiëren gezamenlijk de vereisten voor de ondersteuning van 64-bit-technologie in deze systemen.
De twee bedrijven ontwikkelen samen ook software en hardware voor de Express Network Server, die bedoeld is voor het midden- en kleinbedrijf. Dit product voor Internet- en intranetapplicaties krijgt software-elementen die pas beschikbaar zullen zijn in versie 5.0 van Windows NT. Het is nog onbekend wanneer de nieuwe Express-servers uitkomen. Verder omvat het verbond gezamenlijke softwaretesten, analyses en een nieuw ondersteuningscentrum voor servers. Deze hulporganisatie wordt opgezet bij Microsofts hoofdkwartier in Redmond en absorbeert het huidige 'supportcentrum' van Nec in Tokio.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208989). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×