Managed hosting door True

Europese isp's organiseren lobby

 

Uit angst voor nieuwe belastingen en wetten richten Europese Internet-serviceproviders (isp's) een internationale lobbygroep op.

Tot nu toe hebben zes nationale vertegenwoordigers van isp's - uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië - zich verenigd in dezeEuro Ispa (Internet Service Providers Association).
De isp's voelen zich meer en meer bedreigd door internationale kwesties als bittax, wettelijke aansprakelijkheid, auteursrechten en Internetregulering.
De bittax is voorlopig van de baan. De Europese Commissie besloot onlangs geen belasting te heffen op de hoeveelheid data die via publieke computernetwerken wordt verzonden. Reanimatie van dit wetsvoorstel wordt echter niet uitgesloten.
Steeds vaker wordt gevraagd om regulering van het Net, ondermeer om auteursrechten te beschermen. Een aansprakelijkheidsregeling is hiervoor een eerste vereiste. Volgens de politiek is die verantwoordelijkheid van toepassing op isp's. Deze 'publiceren' immers al het materiaal dat op Internet verschijnt. De isp's vinden zichzelf slechts doorgeefluik. Ze controleren de informatiestroom niet, en kunnen dat ook niet, alleen al vanwege de omvang van dat dataverkeer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208957). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×