Managed hosting door True

Ook Nec stapt uit DVD-forum

 

Het DVD-forum heeft begin deze week met het Japanse Nec het vierde lid verloren. Nec ontwikkelt nu op eigen houtje een herschrijfbare disk met hoge capaciteit voor de opslag van digitale video en computerdata.

De Japanse fabrikant werd eerder al voorgegaan door Sony, Philips en Hewlett-Packard. Deze bedrijven ondersteunen de compromisstandaard nog wel, maar gaan tegelijkertijd hun eigen weg met de ontwikkeling van een 3 Gb Digital Versatile Disk.
De leegloop wordt veroorzaakt door onenigheid over de nu bereikte standaard. DVD versie 1.0 is namelijk een compromis tussen de opslaghonger van de IT-industrie en de hoge beveiligingseisen van de mediawereld. Daarnaast is er nog de beperkende factor van compatibiliteit met de reeds gelanceerde DVD-Rom-standaard. De trouwe kern van de DVD-groep bestaat nu nog uit Hitachi, Matsushita, Mitsubishi, Victor Company, Pioneer, Thomson Multimedia en Time Warner. De 'industriestandaard' die zij deze week hebben ingediend bij de International Standardization Organization, voorziet in een opslag van 5,2 Gb per dubbelzijdig bruikbare DVD.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208901). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×