Managed hosting door True

Microsoft bestrijdt Java met Wbt

 

Microsoft is serieus begonnen met de promotie van de Windows-Based Terminal (Wbt), het alternatief voor de Netwerk Computer, en daarmee met de bestrijding van Java-als-besturingssysteem.

De voornaamste punten in deze campagne zijn de compatibiliteit van deze machine met bestaande PC's en de onduidelijkheid rondom Java. Doordat diverse partijen met eigen toevoegingen en verbeteringen voor Java komen, is platform-onafhankelijkheid volgens Microsoft ver te zoeken.
De Wbt, een uitgeklede PC, is uitgerust met Windows CE 2.0, een afgeslankte versie van het bekende besturingssysteem. Bovendien moet deze computer moeiteloos de nieuwste applicaties aankunnen, door de koppeling met een Windows NT-server, versie 5. De software draait op die centrale computer en wordt lokaal aangestuurd en weergegeven door de Windows-terminal. Varianten op deze methode biedt Microsoft met speciale programmatuur voor Net-PC's en gewone desktopmachines. Hierbij worden de applicaties lokaal gespiegeld en de gebruikersdata centraal opgeslagen. Dit alles, onder de naamZero Administration Initiative, verzekert volgens Microsoft eenvoudiger en dus goedkoper beheer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208841). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.