Managed hosting door True

Apple zet kaarten op Java

 

Apple Computer begeeft zich nu serieus op het gebied van Java-implementatie. De computerfirma hoopt hiermee de 'platformstrijd' met Windows te kunnen omzeilen. Het bedrijf introduceert ondermeer versie 1.5 van de Mac OS Runtime for Java.

Dit is de Mac-implementatie van de Java Virtual Machine, een applicatie die de communicatie tussen een besturingssysteem en de Java-code afhandelt. De Virtual Machine is platform-specifiek. De Java-applets zijn universeel en kunnen hierdoor op elke computer draaien.
Dit middleware besturingssysteem wordt geïntegreerd in Rhapsody, de volgende versie van het Mac-OS, dat volgend jaar uitkomt. "Rhapsody wordt hiermee een uitstekend platform voor Java en hierdoor wordt de Macintosh aantrekkelijker", aldus beweertJava product manager Will Iverson van Apple. Hij ontkent dat dit een poging is om Java voor een eigen platform op te eisen, zoals Microsoft doet. "Dit is 100 procent puur Java, het draait bovenop het besturingssysteem èn is daar tegelijkertijd een onderdeel van", benadrukt de Apple-manager. Deze integratie vergroot echter wel de snelheid van Java op Macintosh-computers, mits de applets specifiek voor dat platform zijn geschreven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208745). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×