Managed hosting door True

Be OS draait ook op Intel

 

Softwareproducent Be veroorzaakt deze week deining op de Macworld Expo in Boston, waar het een demonstratie geeft van een Intel-versie van zijn 64-bits besturingssysteem.

Het Be-OS draait op een PC met twee Pentium microprocessoren en is gelijk aan de reeds bestaande versie. De Intel-variant komt in januari op de markt, aldus bronnen binnen Be. Be lanceerde twee weken geleden de nieuwe versie van dit besturingssysteem voor Power-PC's. De software is specifiek bedoeld voor het ontwerpen en maken van multimediaproducten.
Oorspronkelijk was het ontworpen om te draaien op Power-PC-chips van Apple, Motorola en IBM. Nu blijkt dat Be ook de Intel-standaard voor PC's omarmt. Velen menen dat het bedrijf zich hiermee los wil weken van de relatie met Apple. Het nieuwe besturingssysteem is tijdens de afgelopen drie maanden op Intel-chips afgestemd door twee ingenieurs die Be van Intel zelf heeft geleend. Deze verfijning moet de kloof dichten tussen de architecturen van Power-PC- en Intel-microprocessoren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208729). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.