Managed hosting door True

Oracle in de slag om Forté

 

Naar verluid staat Oracle op het punt Forté over te nemen. Tot twee maal toe zou het bedrijf een bod op Forté hebben uitgebracht. Met de overname verschaft Oracle zich in één klap een object-georiënteerde ontwikkelomgeving en laat het de problemen met Oracle's eigen ontwikkelpakket Sedona achter zich.

Het gerucht doet de ronde dat Oracle topman Larry Ellison reeds twee keer een bod heeft gedaan op het innovatieve bedrijf uit Oakland. Het feit dat Oracle een object-georiënteerde ontwikkelomgeving nodig heeft die het volle pond uit de nieuwe object-relationele database Oracle 8 haalt, drijft de prijs van Forté omhoog.
Vooralsnog zijn beide partijen nog niet tot overeenstemming gekomen en weigeren de geruchten van commentaar te voorzien. Martin Sprinzer, directeur van Forté, merkt met een tevreden glimlach op dat hij niet reageert op geruchten. Een woordvoerder van Oracle uit de Verenigde Staten is verbaasd: "Waarom zouden we een bedrijf kopen waarvan de producten niet gebaseerd zijn op open standaarden?" Oracle probeert de geruchten te ontkrachten door erop te wijzen dat ze de technologie van Forté niet nodig zouden hebben en door te benadrukken dat het project Sedona nog niet afgeschreven is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208701). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×