Managed hosting door True

Intel ontkent aanklachten van Dec

 

Intel heeft officieel bij de rechtbank ontkend dat het kennis heeft gestolen van Digital Equipment Corporation. Deze stap, die Intel beschrijft als 'louter procedureel', is een antwoord op de aanklachten van afgelopen mei.

Dec beschuldigde Intel er toen van dat het tien strategische patenten op de Alpha microprocessor had geschonden. Topman Andy Grove van Intel ontkende en heeft de rechter nu gevraagd om de gerechtelijke kosten naar Dec door te schuiven.
Intussen heeft Intel de 'kenniskraan' naar Dec dichtgedraaid. De computerfabrikant krijgt geen vertrouwelijke informatie meer over de microprocessoren uit Santa Clara. Zonder deze kennis kan Digital moeilijk PC's en servers ontwerpen op basis van Intels komende generaties chips. Achter de schermen voeren de twee nu overleg om tot een regeling te komen. Beide bedrijven beschouwen een schikking als de meest gewenste oplossing. Het zou erop kunnen uitdraaien dat Dec en Intel juist nauwere banden krijgen. Dec zou via Intel bijvoorbeeld de beschikking kunnen krijgen over geavanceerde chipproductietechnologie. Intel heeft wellicht interesse in kennis van de Alpha-processor, die inmiddels een klokfrequentie van 600 MHz kan bereiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×