Managed hosting door True

Nieuwe generatie Power-PC's op komst

 

IBM en Motorola werken in hun gezamenlijke Somerset Design Center in Austin Texas aan een 64-bit versie van de Power-PC. Dat blijkt uit de 'road map' die de bedrijven onlangs op de PC Expo in New York ontvouwden.

De nieuwe chip, met codenaam G4, krijgt naar verwachting 50 miljoen transistoren. Deze microprocessor moet het Macintosh-platform van Apple Computer de kracht geven om het op te nemen tegen Intels Merced. Net als deze zevende generatie x86-processor wordt de G4 pas tegen de eeuwwisseling verwacht.
Eerst zal echter de G3 het daglicht zien. Deze 32-bit Power-PC-processor, ook wel Arthur genaamd, wordt voor het einde van dit jaar verwacht. Volgens welingelichte kringen zal Apple de chip in augustus op Macworld introduceren. Arthur (6,5 miljoen transistoren) is een antwoord op Intels Pentium II. De chip zal worden geproduceerd in kwart-microntechnologie met klokfrequenties van 233 tot 300 MHz. De relatief koele chips zijn geschikt voor laptopcomputers. Arthurs opvolger, de G4, zal geschikt zijn voor multiprocessor-systemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208561). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.