Managed hosting door True

Windows API's aanroepen vanuit Java

 

Microsoft heeft een technologie geannonceerd die het mogelijk maakt om vanuit Java direct 32-bits Windows API's aan te spreken. Dit product, J/Direct, zal ingebouwd worden in Microsofts nieuwe 'Java virtual machine', Internet Explorer 4.0 en toekomstige versies van Windows 95.

In de praktijk komt het er op neer dat Java-applets, geschreven voor Windows, aanzienlijk sneller zullen worden. Met J/Direct zijn ontwikkelaars in staat Java-applicaties te bouwen die direct gebruik maken van functies in Windows. Ook zullen graphics er beter uitzien en sneller draaien.
Volgens een aantal analisten is dit een streep door de rekening van Sun Microsystems en dochter Javasoft. Immers Java-applets voor Windows zullen niet kunnen draaien op andere 'Java virtual machines', zoals die van Sun en zijn aanhangers. J/Direct vormt een rechtstreekse bedreiging voor de '100 percent pure Java'-campagne die Sun en nog enkele Java-ondersteuners voeren. De boodschap 'write once, run anywhere', doet immers nu geen opgeld meer. Microsoft staat overigens niet alleen in zijn plannen om Java-ontwikkelaars direct toegang tot zijn besturingssysteem aan te bieden. Ook Apple wil in het Rhapsody-besturingssysteem API toegankelijk maken voor Java.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208481). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.