Managed hosting door True

Oracle 8 zonder Java en RSA

 

Versie 8 van de universele database van Oracle wordt volgende maand zonder Java-ondersteuning en zonder het beveiligingsalgoritme RSA-certificate op de markt gebracht.

Oracle positioneert zijn Universal Server als object-relationele database en als spin in het web van de NCA (Network Computing Architecture). Oracle 8 ondersteunt meerdere datatypen, is goed schaalbaar en bovendien geschikt zijn voor zowel kleine als zeer grote groepen gebruikers, zo beweert Oracle.
Samen met Sedona moet Oracle 8 meer vorm geven aan de NCA. Met Sedona kunnen object-georiënteerde softwarecomponenten gemaakt worden die passen in de NCA. Sedona wordt echter pas in juli of augustus op de markt gebracht en niet volgende maand, zoals de oorspronkelijke planning was. Oracle 8 zal draaien op de belangrijkste Unix-platformen en Windows NT. Volgens een woordvoerder van Oracle Nederland zal versie 8.1 ondersteuning van Java bieden, evenals alle object-relationele features. Dat het RSA-certificate niet ingebouwd is - zoals in de internationale pers gesuggereerd - spreekt zij tegen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208309). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×