Managed hosting door True

Chipwereld maakt beloften niet waar

 

Misleidende vooraankondigingen lijken schering en inslag te worden in de wereld van de snelle processoren. Diverse fabrikanten kondigden de afgelopen periode supersnelle microprocessoren aan, maar nu het silicium uit de fabrieken rolt, vallen de resultaten tegen.

Zo heeft de Pentium II een kloksnelheid die de beloofde 400 MHz bij lange na niet haalt. Intel heeft gemikt op een kloksnelheid van 300 MHz, maar ook dat is voor zover bekend nog niet gelukt. Vorige week werd ook duidelijk dat Exponential Technology er niet in zou slagen om zijn 533 MHz PowerPC te fabriceren. Apple Computer kondigde daarop officieel aan dat het de chip van Exponential voorlopig niet in zijn systemen zal bouwen.
De ontwikkelingen rond een multimedia-chip van Samsung zijn nog opmerkelijker. De multimedia signal processor (MSP) die dit bedrijf samen met 3DO ontwikkelde werd vorig jaar door Microsoft uitgekozen voor zijn Talisman-architectuur voor grafische 3D-toepassingen op PC's. Enkele maanden geleden gaf de softwaregigant te kennen dat de eerste voorkeur voortaan uitging naar de Trimedia-processor van Philips. Het blijkt dat Samsung zijn beloftes niet waar kan maken. MSP heeft geen toekomst meer. Maar ook Trimedia's prestaties stelden teleur. Trimedia heeft 100 procent van zijn kracht nodig voor DVD.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208205). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×