Managed hosting door True

'Taiwanese moederborden wel OK'

 

Taiwanese fabrikanten ontkennen dat hun moederborden niet aan de specificaties zouden voldoen. Linear Technology uit Milpitas, Californië, en enkele andere Amerikaanse bedrijven wezen onlangs met de beschuldigende vinger naar Taiwan.

Zij zouden miljoenen Pentium-moederborden in omloop brengen die niet voldoen aan de specificaties door het gebruik van goedkopere elektroliet-condensatoren, waardoor de Pentium kan bevriezen. Linear Technologies wees met name naar de Taiwanese producent Soyo Computer uit Taipei.
Soyo ontkent de beschuldiging nu stellig. "We nemen Intels specs zelfs zeer ruim", aldus een woordvoerder. Soyo en First International Computer, een andere Taiwanese producent, zeggen beide de betere tantalium componenten te gebruiken. De onafhankelijk in Taiwan opererende analist Patrick Selenger voegt hier aan toe: "Het is nogal achterbaks om te veronderstellen dat de Taiwanezen 30 miljoen moederborden maken met een tijdbom erin. Er zal hier en daar best worden bezuinigd op componenten, maar dat gebeurt in de VS ook.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208193). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×