Managed hosting door True

Vraag naar Isdn-adapter stijgt

 

De markt voor Isdn-adapters stijgt aldus een rapport van International Data Corporation (IDC). Op basis van cijfers van de belangrijkste leveranciers zou blijken dat vorig jaar meer dan 2,1 miljoen adapters verkocht zijn.

Europa blijft de belangrijkste deelmarkt, goed voor 65 procent van de markt. Ook in Azië en de Verenigde Staten neemt de afzet toe. Twee belangrijke Europese telefoonmaatschappijen, France Telecom en Deutsche Telekom, zijn bezig om hun bestaande analoge netwerk te migreren naar Isdn.
In de Verenigde Staten werden vorig jaar 125.000 adapters verkocht. Nadat Isdn jarenlang door de Amerikaanse telecommunicatie-industrie werd genegeerd, blijkt de techniek nu één van de weinige direct beschikbare technieken om tot snelleredial-up Internetverbindingen te komen. Ondanks de ontwikkeling van alternatieven zal de Amerikaanse Isdn-markt in de komende paar jaar op zijn minst verdubbelen, aldus IDC. De gemiddelde prijs van een Isdn-adapter daalt snel. Werd in 1995 nog 500 dollar betaald, nu is de gemiddeld prijs 350 dollar voor een passieve Isdn-kaart. Verdere prijsdalingen tot 200 dollar liggen binnen handbereik aldus IDC.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208149). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×