Managed hosting door True

Intel opent prijzenslag om hub

 

Intel komt met een stackable hub op de markt die geschikt is voor zowel Fast Ethernet als het conventionele Ethernet. De Express 10/100 stackable hub belooft een prijsbreker te worden omdat hij maar tweehonderd gulden per poort kost.

De nieuwe gecombineerde hub kost minder dan de helft van wat concurrerende produkten moeten opbrengen. Intel denkt hiermee een oplossing te hebben voor klanten die geleidelijk willen overstappen op Fast Ethernet. Voor de overgang van 10 naar 100 Mbps is het niet nodig om andere hubs aan te schaffen. Er komen modellen met 12 of 24 poorten. Concurrent 3Com zal zijn prijzen verlagen in lijn met die van Intels nieuwe stackable hub.
Intel heeft verder plannen om de chips voor een Ethernet-adapterkaart in één enkele chip te integreren. Deze chip, de 82558, combineert vier verschillende functies. De chip ondersteunt beheer op afstand zoals die in specificaties voor de Netwerk PC en Intel Wired for Management zijn vastgelegd. De chip die op het moederbord kan worden gezet, gaat ongeveer dertig dollar kosten. Een vergelijkbare netwerkadapterkaart moet zo rond de tweehonderd gulden opbrengen. De 82558 wordt in de tweede helft van dit jaar leverbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×