Managed hosting door True

Lernout & Hauspie koopt Kurzweil

 

Lernout & Hauspie (spraaktechnologie) heeft haar Amerikaanse branche-genoot Kurzweil Applied Intelligence overgenomen. Men probeert hiermee te voorkomen dat de concurrentie haar te snel af.

Lernout & Hauspie betaalt voor Kurzweil de pittige overnamesom van 53 miljoen dollar. Kurzweil verkoopt spraakherkennings-software voor PC's en een tekstverwerker die spraak begrijpt. Ook heeft deze Amerikaanse onderneming al bij meer dan 500 instellingen in de gezondheidszorg software geïnstalleerd die medici gebruiken om hun verslagen te dicteren en rapporten te maken.
Samen met Kurzweil hoopt L&H de concurrentiestrijd met onder meer Philips te kunnen volhouden. Het Belgische high-tech bedrijf dreigde achter te komen in de race op gebied van spraakherkenning.Een enorme concurrentiestrijd is nabij om de gunst van vooral PC-fabrikanten die spraakherkenning als interface gaan inbouwen. L&H heeft de afgelopen tijd enkele tientallen contracten afgesloten. De onderneming uit het Westvlaamse Ieper gaat samen met Kurzweil verder met de ontwikkeling van een 'dicteer-machine', die niet hoeft te wennen aan de spreker.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/208025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×