Managed hosting door True

Zuinige Intel Pentium MMX-chips

 

Intel brengt binnenkort een nieuwe serie Pentium MMX-chips uit. Het bijna gehalveerde stroomverbruik van 1,8 volt maken de chips, codenaam Tillamook, bijzonder geschikt voor gebruik in notebooks.

De kloksnelheid van de chip ligt op 233 MHz. Fabrikanten van notebooks krijgen binnen enkele weken samples van de nieuwe chip. De officiële introductie van de Tillamook volgt in de tweede helft van dit jaar. Marktleider Toshiba verwacht daarom dat de eerste supersnelle notebooks nog voor december op de markt zullen verschijnen.
Tillamook is de eerste chip die Intel produceert met de 'kwart micron'-technologie, die op 15 april in de Verenigde Staten aan de pers werd getoond. De kloksnelheid van de nieuwe processor ligt volgens Intel "op of boven de 200 MHz"; bij de introductie in de VS is een waarde van 233 MHz genoemd. Het geringe stroomverbruik maakt de chip ook aantrekkelijk voor de Net-PC, aangezien de Tillamook het wellicht kan stellen zonder koeleenheid. De Net-PC kan dan toe met een kleinere behuizing.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×