Managed hosting door True

PC-top stelt TV-standaard voor

 

Microsoft, Intel en Compaq hebben een standaard voorgesteld voor een nieuwe generatie televisies, die compatibel moet worden met de toekomstige thuiscomputers. Dit nieuwe televisie-protocol moet ook deel gaan uitmaken van de nieuwe multimedia-PC specificatie, die deze week vrijgegeven zal worden.

Uit een reeks van achttien technische voorstellen, afkomstig uit de televisie-industrie, hebben de drie bedrijven er vier gekozen. Tezamen moeten ze leiden tot eenhigh-definition televisie met een aanzienlijk betere beeldkwaliteit, die tevens geschikt is voor de ontvangst én verzending van multimediale computerdata.
Microsoft stort zich steeds nadrukkelijker op de consumentenelektronica. Zo is men druk doende Windows CE te promoten voor apparatuur als digitale videospelers en Internet-telefoons. Het bedrijf wil zijn software ook een rol laten spelen in verborgen 'embedded' computertoepassingen. Nog voor het einde van dit jaar zal Microsoft met Windows CE 2.0 op de markt komen. Deze versie zal ondermeer Java en Activex ondersteunen. Volgens Kodesh neemt een volledig CE-besturingssysteem 450 Kbyte aan geheugen in beslag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207833). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×