Managed hosting door True

Negen dochters Philips te koop

 

Philips wil af van haar printplaat-fabrieken. De 'Printed Circuit Board'-groep zal binnen een half jaar worden verkocht. Aan deze groep zijn wereldwijd 1300 mensen verbonden.

De omzet bedraagt ruim 300 miljoen gulden. De printplaat-fabrieken, verspreid over vijf landen, vormen een onderdeel van 'Plastic and Metalware Factories ( PMF)'. Voor het restant van de PMF-divisie gaat Philips op zoek naar partners voor samenwerking. Inclusief PCB haalt PMF met 3900 werknemers een omzet van 800 miljoen gulden.
Philips zet ook het mes in haar divisie Industriële Elektronica. Negen dochters staan te koop waarvan twee in Nederland. Deze laatste zijn Philips Industrial Automation Systems te Eindhoven en Professionele Bouwstenen Fabrieken te Almelo. Philips wil met deze herstructurering meer lijn krijgen in de activiteiten op gebied van industriële elektronica. Na verkoop blijven de kernactiviteiten over. Deze omvatten analytische apparatuur, communicatie- en beveiligingssystemen en elektronische productietechnologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207825). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.