Managed hosting door True

Novell omarmt Java in Intranetware

 

Op Brainshare, de Novell-beurs voor ontwikkelaars en gebruikers in Salt Lake City, blijkt dat Novell bezig is zijn Intranetware om te bouwen van een puur netwerkbesturingssysteem voor file- en print-services naar een open applicatie-platform door middel van het integreren van Java.

Deze maand brengt het bedrijf een ontwikkelomgeving voor Java op de markt onder de naam Java Studio. Tot nu toe moest een applicatie voor Intranetware geschreven worden als Netware Loadable Module. Daarnaast zal Novell eind dit jaar met een reeks api's voor Java komen.
Novell liet op Brainshare tevens versie 2.0 zien van zijn geautomatiseerde software-distributie-tool, de Novell Application Launcher. Deze versie zal volgende maand op de markt komen. Met behulp van de Launcher is een netwerkbeheerder in staat om op afstand software te installeren op desktopcomputers. In de nabije toekomst zal de Launcher gebruik kunnen maken van de beveiligingsfuncties van NDS. Van Novells groupware-product, Groupwise, komt volgende maand versie 5.1 uit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×