Managed hosting door True

Telefoneren en faxen via Internet

 

Lucent Technologies heeft gisteren een systeem geanonceerd dat het mogelijk maakt om via normale telefoontoestellen en faxapparaten te communiceren over het Internet.

Het systeem, met de naam Lucent Internet Telephony Server SP (Service Provider), zou toepasbaar zijn in iedere openbaar geschakeld netwerk. Het routeert gewone telefoongesprekken of faxberichten over datanetwerken als Internet. Een hoofdcomponent in de oplossing wordt gevormd door de Elemedia-software van Lucents Bell Labs. De spraakdigitalisering van deze software zou dusdanig geavanceerd zijn dat zelfs via standaard Internet-connecties een goede gesprekskwaliteit te realiseren zou zijn.
Lucent richt zich met het nieuwe produkt op aanbieders van communicatiediensten. Zij kunnen hiermee volgens Lucent hun klanten een goedkoop alternatief aanbieden voor interlokale gesprekken of hun huidige datadiensten uitbreiden met voice-mogelijkheden. Volgens het bedrijf hebben zowel MCI Communications als France Telecom plannen om dit nieuwe platform uit te proberen. De algemene beschikbaarheid staat gepland voor het derde kwartaal van 1997.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207753). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×