Managed hosting door True

Gouden toekomst netwerkcomputer

 

Dit jaar zullen er naar schatting 1,7 miljoen netwerk-computers in het bedrijfsleven worden verkocht. In het jaar 2000 moet dat aantal al zijn opgelopen tot 6,7 miljoen, aldus Zona Research in het rapport 'Network Computers: Markets, Opportunities and Trends'.

Veel groter van omvang wordt de consumentenmarkt. Het Amerikaanse onderzoeksbureau verwacht dat in het jaar 2000 meer dan 70 miljoen netwerkcomputers hun weg naar de consument zullen vinden tegen 2 miljoen dit jaar.
De zakelijke markt zal in de eerste plaats een vervangingsmarkt worden. De netwerkcomputers zullen allerlei soorten terminals gaan vervangen. Het kostenargument zal volgens Zona geen rol van betekenis spelen bij de overgang naar NC's. IBM bijvoorbeeld gelooft heilig in de netwerk-computer. IBM Duitsland heeft met een niet nader genoemde bank een contract afgesloten voor de levering van maar liefst 10.000 netwerkcomputers. Sun Microsystems heeft een groot contract met het Japanse effectenhuis Nomura afgesloten voor de levering van netwerkcomputers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207725). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×