Managed hosting door True

Suns McNealy opent aanval op Gates

 

Scott McNealy, president en CEO van Sun Microsystems, heeft tijdens zijn Cebit-persconferentie een keiharde aanval op Microsoft ingezet. Aangemoedigd door het succes van Java hakt McNealy in op Bill Gates.

Op de vraag of golffanaat McNealy wel eens een balletje met Bill Gates slaat zei hij: "Geen sprake van. Ik geef die vent liever een schop tegen zijn achterste." McNealy snapt niet waarom sommige ouders zo trots zijn als hun kinderen met Windows hebben leren werken. "Je laat je kinderen toch ook niet het schakelbord van de telefoon bestuderen."
Volgens hem zal Microsoft succesvol blijven omdat sommige gebruikers nu eenmaal actief willen zijn. Op die groep richten we ons niet, aldus McNealy. "Sun mikt op mensen die produktief willen zijn." Volgens McNealy is Bill Gates het hoogtepunt van zijn macht gepasseerd. "Niet voor niets heeft hij de laatste tijd opmerkelijk veel haast met het afbouwen van zijn enkele tientallen miljoenen dollars kostende huis."
Het aantal programmeurs dat over is gestapt op Java is volgens McNealy de 250.000 gepasseerd. Daar staat een legertje van 400.000 Windows-programmeurs tegenover. In 1998 of uiterlijk 1999 zal deze situatie omdraaien. Dan overtreft het aantal Java-programmeurs de groep Windows-programmeurs.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×