Managed hosting door True

Microsoft zit Citrix dwars

 

De aandelenkoers van het in Florida gevestigde softwarebedrijf Citrix Systems is ingestort, nadat Microsoft heeft laten doorschemeren dat men mogelijk zelf met een multi-userversie van Windows NT op de markt zal komen.

Citrix Systems brengt al jaren een dergelijke versie van Windows NT uit. De twee bedrijven zouden momenteel onderhandelen over de toekomstige relatie (Citrix heeft een licentie op Windows NT). Een opmerkelijke stap omdat Microsoft al jaren een belang in Citrix heeft.
Citrix Winframe draait op Windows NT. Met behulp van deze software kunnen PC's en terminals eenvoudig toegang krijgen tot applicaties die op een centrale Windows NT-server draaien. Zelfs via het Internet en het Web is het mogelijk om op afstand met deze applicaties te werken. Winframe wint momenteel sterk aan populariteit als een eenvoudige, no-nonsense, 'remote access'-oplossing voor bijkantoren of voor mensen die voortdurend onderweg zijn en die toch gebruik willen maken van applicaties die op het hoofdkwartier draaien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207573). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×