Managed hosting door True

Megafusie 3Com en US Robotics

 

Netwerkgigant 3Com wil US Robotics, 's werelds grootste leveranciers van modems, overnemen via een transactie met een geschatte beurswaarde van 6,6 miljard dollar. Dit hebben de beide bedrijven gisteren bekend gemaakt.

Door het samengaan van de twee ontstaat een bedrijf met een jaaromzet van meer dan 5 miljard dollar, gerealiseerd door 12.000 medewerkers in 130 landen. Volgens de overeenkomst zal ieder aandeel US Robotics gewisseld worden voor 1,75 aandeel 3Com. Uitgaande van 3Com's slotkoers van dinsdag (39,125 dollar) komt men op de beurswaarde van 6,6 miljard dollar.
De nieuwe combinatie, met eeninstalled base van 100 miljoen netwerkverbindingen, is in staat de gehele keten van componenten voor lokale en wide area netwerken aan te bieden, vanaf PC-netwerkkaarten en modems tot en met routers, hubs en switches. Afhankelijk van de toestemming van de aandeelhouders en de Amerikaanse overheid hoopt men de transactie deze zomer af te kunnen ronden. 3Com voorzitter Eric Benhamou zal ook de hoogste baas worden van het gecombineerde bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×