Managed hosting door True

Microsoft ver achter op Apache

 

'Microsoft is de leidende leverancier van commerciële webservers zowel voor het Inter- als intranet', aldus een bericht in de eerste 'Microsoft E-Newsflash'.

Echter uit een door Netcraft uitgevoerde 'Web Server Survey' en door Microsoft geciteerd onderzoek blijkt dat de leverancier uit Redmond in werkelijkheid de vierde plaats inneemt, na Apache, NCSA en Netscape. Microsoft beschouwt echter Apache en NCSA niet als commerciële ontwikkelaars en heeft de marktaandelen van Netscape Communications en Netscape Commerce niet bijelkaar opgeteld om tot de claim te komen.
Apache, een 'freeware webserver', wordt volgens Netcraft door 41,12 procent van de 739.706 onderzochte 'websites' gebruikt. NCSA heeft een marktaandeel van 9,71 procent, Microsoft IIS komt op 8,44 procent, Netscape Communications server op 4,77 procent en Netscape Commerce server haalt 4,59 procent. Er zijn wereldwijd nu meer dan 300.000 websites die draaien op Apache. Versie 1.2 van deze software verkeert in het bèta-stadium. Een officiële lancering wordt elk moment verwacht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×