Managed hosting door True

Novell Groupwise omarmt Internet

 

Novell hoopt zijn positie in de sterkt groeiende groupwaremarkt veilig te stellen door in de komende versie van Groupwise Internet-standaarden te ondersteunen. De onder de codenaam 'Jolt' ontwikkelde versie zal zowel IP, Ldap, Pop3, sMime als Imap 4 ondersteunen.

Novell wil met het toekomstige Groupwise een standaardoplossing voor veelgebruikte groupware-toepassingen leveren. Planning, afspraken-management en werkstroomautomatisering vallen daaronder. Groupwise richt zich op kleinere ondernemingen die geen behoefte hebben aan eigen applicatie-ontwikkeling zoals dat met Lotus Notes mogelijk is.
Een bèta-versie van Groupwise Webaccess die zowel Html 3.0 als Java ondersteunt, komt in maart beschikbaar via het Internet. Met het nieuwe bladerprogramma krijgen gebruikers toegang tot het Internet via een interface die nauwelijks afwijkt van die van Groupwise. Met één en dezelfde client kunnen Groupwise-gebruikers 'e-mailen', spraakberichten en faxen ontvangen en versturen, en afspraken over het Internet afstemmen. Momenteel ondersteunt Webacces alleen Html 1.0.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×