Managed hosting door True

Zorgen over Europese IT-industrie

 

De Europese ministers van Industrie maken zich ernstig zorgen over de teloorgang van de Europese IT-industrie. Niet alleen op gebied van hardware, maar ook bij de software heeft de 'oude wereld' het nakijken.

Een rapport over de alarmerende situatie, opgesteld door het organisatie-adviesbureau Booz, Allen & Hamilton, was hèt onderwerp van het informele ministersoverleg afgelopen zaterdag in Den Haag. De Industrieraad stond in het teken van de crisis in de Europese IT-industrie. Omdat het een informele raad betrof, vielen er geen besluiten. De noodzaak van actie wordt echter onderschreven.
Op vrijwel geen enkel onderdeel van de sector communicatie- en informatietechnologie kan Europa een rol van betekenis spelen. Op de lijst van de grootste twintig software-ondernemingen prijken slechts twee Europese ondernemingen. De rest is Amerikaans. Op hardwaregebied geven concurrenten uit de Verenigde Staten en het Verre Oosten de toon aan. De laatste jaren heeft de Europese industrie verder terrein moeten prijsgeven, terwijl geen enkel teken duidt op een keer ten goede.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207253). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×