Managed hosting door True

Digitaal certificaat snel populair

 

Een nieuwe vorm van elektronische identificatie, digitale certificaten, zullen de komende twee jaar snel in populariteit toenemen. Vooral op bedrijfsnetwerken die op het Internet-protocol werken, de intranetten, zal deze nieuwe technologie worden toegepast.

Dit voorspelt Forrester in een nieuw onderzoeksrapport. Werknemers kunnen op deze manier van afstand toegang krijgen tot de besloten Intranetten. Verder zal het digitale certificaat worden toegepast bij de elektronische handel tussen bedrijven onderling.
Volgens de auteur van het rapport, Paul Callahan, zijn deze digitale certificaten veel veiliger dan het traditionele wachtwoord en ID's. Als deze certificaten eenmaal zijn uitgegeven door een gezaghebbende instelling als Verisign of Cybertrust, dan zijn ze onmogelijk te vervalsen. Als ondernemingen hun netwerken openstellen voor zakelijke partners en klanten, zullen certificaten verplicht worden gesteld. Binnen twee jaar zullen de gebruikers ongeveer hetzelfde aantal certificaten op hun PC's hebben staan als dat ze creditcards en ID's in hun portefeuille hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×