Managed hosting door True

Java draait minder snel op Intel

 

Ondanks alle 'cross platform hype' is de computertaal Java geoptimaliseerd voor Sparc- en Mips-processoren. Dat blijkt uit onderzoek, betaald door Microsoft, van de onafhankelijk deskundige, Jerome Coonen.

Hij zegt dat berekeningen in Java sneller worden uitgevoerd op Sparc- en Mips-processoren dan op de 80x86 van Intel en de Power-pc van Motorola. Volgens Coonen gaat het hier om een technisch probleem. Beschuldigingen van gekleurde berichtgeving vanwege de sponsoring door Microsoft wijst Coonen van de hand.
De onderzoeker is een wiskundige, gespecialiseerd in drijvende-komma-bewerkingen. Volgens Coonen is men er met Java wel in geslaagd om identieke resultaten te behalen op alle platformen bij 'integer' (positieve gehele getallen) bewerkingen. De zaak is van belang gezien de grote hoeveelheid Intel-processoren die gebruikt worden. Elk programma dat intensief gebruik maakt van drijvende-komma-bewerkingen zal hierdoor worden getroffen, aldus de onderzoeker. Vooral cad/cam-programmatuur en andere toepassingen waarvoor veel gerekend moet worden zal minder snel verwerkt worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207209). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.