Managed hosting door True

Flinke groei Intel/NT-werkstations

 

Vorig jaar werden er voor het eerst meer 'persoonlijke werkstations' - met Intel-processoren of Windows NT - verkocht dan traditionele risc-werkstations met Unix of Open VMS.

Volgens onderzoeksbureau IDC groeide het aantal persoonlijke werkstations vorig jaar met 38 procent tot 831.000. Van de traditionele werkstations werden er 712.000 verkocht. Technische rekenkracht kost steeds minder. Het totale aantal werkstations dat in 1996 werd verkocht nam met 18 procent toe, maar de omzet verminderde met 1 procent tot 15 miljard dollar.
IDC verwacht dat de fabrikanten uit de top-5 (Sun, HP, Silicon Graphics, IBM en Dec) hun positie zullen behouden. Zij hebben in totaal 85 procent van de traditionele werkstationmarkt in handen, die vorig jaar 11,5 miljard dollar bedroeg, een daling van 6 procent ten opzichte van 1995. Sun staat nog steeds nummer één met een aandeel van 41 procent in aantal verkochte risc-machines en 32 procent van de totale omzet in deze markt. HP, dat marktaandeel moest inleveren, haalde als tweede grootste werkstationleverancier 21,4 procent aan omzet van de risc-markt. Voor Silicon Graphics, dat werd geplaagd door produktieproblemen, was dat 10,6 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/207157). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×