Managed hosting door True

Rechter: Explorer is zo los te koppelen

 

Rechter Thomas Jackson zal 13 januari de klacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft behandelen. Het departement is van mening dat de onderneming zich niet houdt aan de rechterlijke uitspraak van 11 december.

Deze uitspraak verbiedt Microsoft om PC-fabrikanten te dwingen Internet Explorer te installeren om in aanmerking te komen voor een Windows-licentie. Deze tijdelijke beslissing staat de software-gigant wel toe om Windows 95 inclusief de browser te leveren, als de fabrikanten de mogelijkheid krijgen het gedeelte te installeren dat niet Internet Explorer bevat.
Microsoft heeft na de uitspraak twee versies van het besturingssysteem geleverd zonder de browser. De eerste versie werkt niet en de tweede functioneert niet samen met een aantal andere pakketten, waaronder Lotus Notes en Quicken. Justitie meent dat dit indruist tegen de uitspraak, omdat niemand een systeem koopt dat niet werkt.
Jackson zelf trekt het argument van Microsoft in twijfel dat het niet mogelijk is Internet Explorer te ontkoppelen van Windows omdat de browser een geïntegreerd onderdeel uitmaakt van het besturingssysteem. De rechter vertelde dat hij een demonstratie zag waarin de Explorer in negentig seconden werd verwijderd. Na de amputatie werkte Windows volgens Jackson vlekkeloos. Hij daagde Microsoft uit om hem uit te leggen waarom het zo moeilijk is de browser weg te halen. Microsofts concurrent Netscape heeft plannen om instructies voor de verwijdering van Internet Explorer uit Windows op Internet te plaatsen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206949). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×