Managed hosting door True

IBM breekt eigen opslagrecord

 

Onderzoekers bij IBM maakten gisteren bekend dat zij componenten hebben ontwikkeld die data lezen en schrijven op een harde schijf met een dichtheid van meer dan 11,6 miljard bits per vierkante inch. In december vorig jaar zette IBM ook al een nieuw opslagrecord neer met een harde schijf-dichtheid van ruim vijf miljard bits per vierkante inch.

Harde schijven die op dit moment verkocht worden, hebben gemiddeld een dichtheid van 2,5 miljard bits per vierkante inch. Volgens Robert Katzive, marktanalist bij onderzoeksbureau Disk/Trend, duurt het nog zeker twee tot drie jaar voor IBM's laboratoriumwerk in producten verkrijgbaar is. "Ik verwacht dat de resultaten van dit onderzoek tussen 2000 en 2001 op de markt verschijnen", aldus Katzive.
IBM bevestigt deze voorspelling, maar zegt dat deze technologie bewijst dat zijn ingenieurs de toename in opslagcapaciteit van 60 procent per jaar kunnen volhouden. Analisten menen dat deze ontwikkeling een teken is dat IBM terrein wil herwinnen in de markt voor harde schijven, die een totale omzet heeft van 25 miljard dollar per jaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206905). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×