Managed hosting door True

Oracle moet koers wijzigen

 

Het tweede kwartaal van het lopende boekjaar is voor Oracle teleurstellend verlopen. Omzet en winst kwamen uit op respectievelijk 1,61 miljard en 187 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar lagen omzet en winst op 1,31 miljard en 179 miljoen dollar.

Als reactie daarop kelderde de aandelenkoers met 29 procent. Oracle brak op Nasdaq het record van het actiefste fonds. Op 9 december, na bekendmaking van het nieuws, werden bijna 172 miljoen aandelen verhandeld.
In het tweede kwartaal bleef de verkoop van servers en applicaties achter bij de verwachtingen. Dat ligt volgens Oracle aan tegenvallers op de Aziatische markt door de sterke dollar en een aantal verkeerde inschattingen op de telecommunicatiemarkt. Ook een reorganisatie van het verkoopapparaat had een remmende invloed op de omzetgroei.
Gartner Group wijst erop dat Oracle veel last ondervindt van IBM en Microsoft.Big Blue is momenteel zeer actief in het promoten van zijn bedrijfsbrede servers. Microsoft boekt succes met zijn Windows NT software-combinaties. De dure Unix-oplossingen van Oracle verliezen daardoor aan aantrekkingskracht. Verder signaleert Gartner dat Oracle te weinig profiteert van de mindere periodes van naaste concurrenten Sybase en Informix. Daarnaast neemt IBM een steeds sterkere positie in op de markt van relationele databasemanagement-systemen. Volgens Gartner moet het bedrijf van Larry Ellison op de langere termijn minder afhankelijk zijn van vaak schommelende productinkomsten. Daartoe zou het meer stabielere inkomsten uit advisering en systeemintegratie moeten halen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206785). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.