Managed hosting door True

Dell nummer twee op PC-markt VS

 

Computerfabrikant Dell heeft de wind in de zeilen. Voor de vijftiende keer op rij meldt het bedrijf een record kwartaalomzet. In het op 2 november afgesloten derde kwartaal van boekjaar 1998 realiseerde het een omzet van 3,2 miljard en een winst van 248 miljoen dollar.

Dat zijn stijgingen van achtereenvolgens 58 en 71 procent in vergelijking met een jaar geleden. Toen behaalde het een omzet van 2,01 miljard en een winst van 145 miljoen dollar.
Dell klom met een omzet van 2,3 miljard dollar (+63 procent) naar de tweede plaats in de Verenigde Staten, waar Compaq de onbetwiste marktleider blijft. In Europa lag de omzet op 700 miljoen dollar, wat een toename van 45 procent betekent in vergelijking met het derde kwartaal van het fiscale jaar 1997. De verkoop via Internet levert Dell een inkomstenbron van zo'n drie miljoen dollar per dag op, tegenover twee miljoen per dag in het tweede kwartaal. Voor een jaar komt dat neer op een omzet van circa één miljard dollar.
Dell Computer Benelux verkocht in de verslagperiode 60 procent meer eenheden dan in dezelfde periode vorig jaar. Er werd ondermeer een leveringscontract met het Europese telecommunicatieconsortium Unisource afgesloten. Directeur Mathieu Loyen verwacht dat de groei in het lopende boekjaar ruim boven de 50 procent uitkomt. "Het marktaandeel in de zakelijke markt en bij overheden neemt nog steeds toe. Het door Dell gehanteerdedirect business-model is de reden van onze sterke groei.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206745). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×