Managed hosting door True

Beleggers teleurgesteld in groei Philips

 

Philips heeft het beste kwartaal uit zijn geschiedenis achter de rug. De omzet steeg in het derde kwartaal met 18 procent tot 18,9 miljard gulden. Het bedrijf boekte een winst van 1,43 miljard gulden, tegenover slechts 123 miljoen in dezelfde periode van 1996.

De winstexplosie is vertekend door een eenmalige bate van 711 miljoen. Dit is het resultaat van de gedeeltelijke verkoop van het belang in het Taiwanese Tsmc en de volledige afschrijving van het resterende aandelenbelang in de voormalige dochter Grundig.
De voornaamste stuwende kracht achter de omzet- en winstgroei is de halfgeleiderdivisie. Deze fabriceert duizenden verschillende chips en transistoren voor zaktelefoons, videospelletjes, televisies en auto's. Daarnaast draait de sector Verlichting van oudsher goed. Beleggers toonden zich ondanks de positieve cijfers teleurgesteld. Zij hadden gehoopt dat de andere sectoren - consumentenproducten, professionele producten en systemen en software & services, eveneens met betere winstmarges zouden komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×