Managed hosting door True

Resultaat Oracle stelt teleur

 

Oracle rapporteert in het eerste kwartaal van het boekjaar 1998 een omzet van 1,37 miljard dollar en een winst van 150 miljoen. Dat zijn stijgingen van 30 en 33 procent in vergelijking met vorig jaar.

Toen realiseerde het softwarebedrijf in dezelfde periode een omzet van 1,05 miljard en een winst van 113 miljoen dollar. De behaalde winst in het afgelopen kwartaal, dat op 31 augustus sloot, is exclusief acquisitiekosten. Wanneer deze worden meegerekend, zou de winst niet verder komen dan 40,5 miljoen dollar.
Analisten bestempelden de resultaten als teleurstellend. Zij hadden een omzet van 1,4 miljard dollar verwacht. Vooral de inkomsten uit de databasesoftware - Oracle's kernactiviteit - vielen tegen. Deze groeiden slechts met 6 procent. De verwachting was dat door de introductie vanOracle 8 de licentieverkoop met 20 procent zou stijgen. Ook dachten investeerders dat Oracle had kunnen profiteren van de problemen bij naaste concurrenten Sybase en Informix. Maar volgens één van hen viel over de hele breedte van de markt de verkoop van licenties tegen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206441). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.