Managed hosting door True

Informix financieel opnieuw onder vuur

 

De financiële chaos bij databaseleverancier Informix is waarschijnlijk erger dan aanvankelijk werd verondersteld, zo wijst onderzoek uit. Herziening van de verkoopcijfers over 1996 bracht ook onregelmatigheden over 1995 aan het licht, waardoor in totaal 250 miljoen dollar 'omzet' moet worden teruggeboekt.

Door dit nieuws daalde het aandeel in één dag met 20 procent tot 7,5 dollar. Verder zouden er wereldwijd zeshonderd ontslagen vallen, 15 procent van het personeelsbestand. Door de administratieve ongeregeldheden publiceerde het bedrijf de cijfers over het tweede kwartaal te laat. Dit is voor de beurscommissie in Amerika aanleiding om te onderzoeken of Informix van de schermenbeurs Nasdaq verwijderd moet worden. Over de eerste helft van 1997 rapporteerde het bedrijf een omzet van 298 miljoen dollar en een verlies van 260 miljoen dollar.
Volgens Peter van Langeveld, directeur in Nederland, zijn de consequenties van deze ontwikkelingen nog onbekend. "Maar wij sluiten deze week onze boeken voor het derde kwartaal en kunnen waarschijnlijk een bescheiden winst rapporteren", zegt hij. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat er nog meer klappen vallen bij de al afgeslankte organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×