Managed hosting door True

Overnames versterken groei Sega

 

De eerste zes maanden van 1997 hebben voor Sema Group een omzet van 559,5 miljoen pond sterling opgeleverd. Dat is een stijging van 31 procent in vergelijking met het eerste halfjaar van 1996. De winst voor belastingen kwam uit op 26,2 miljoen pond, een toename van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode.

De helft van de omzetgroei moet op het conto worden geschreven van de drie aangekochte bedrijven Syntax, Telis en BR Business Systems. Wanneer enkel naar de autonome groei wordt gekeken, dan is een toename van 16 procent zichtbaar.
Chairman A. Barrera de Irimu meldt dat Sema voortaan ook kan opereren in de Verenigde Staten door een wettelijk verplichte herschikking van de aandelen, waarbij aandeelhouders Paribas en France Télécom zijn betrokken. Sema is nu in staat wereldwijd IT-diensten te leveren. Het bedrijf telt inmiddels vijftienduizend werknemers en is actief binnen de sectoren telecommunicatie, financiën, industrie, transport en nutsbedrijven. Barrera de Irimu verwacht wel dat een herstructurering van de organisatie nodig is om de concurrentie met de grote IT-bedrijven aan te kunnen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206389). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.