Managed hosting door True

Novell diep in het rood

 

De verliezen van Novell over het derde kwartaal zijn opgelopen tot 121,7 miljoen dollar bij een omzet van 90,1 miljoen. De oorzaak van het exceptioneel hoge verlies ligt voornamelijk in een eenmalige afschrijving op de voorraden en reorganisatiekosten ter grootte van 55 miljoen dollar.

De nieuwe topman Eric Schmidt maakt direct schoon schip. Volgens hem heeft Novell nu een eind gemaakt aan problemen met onverkochte voorraden bij dealers en wederverkopers. Zijn voorganger Bob Frankenberg trachtte een jaar eerder ook al de voorraden te verkleinen door een kwartaal lang geen nieuwe producten naar 'het kanaal' te sturen.
Novell gaat nu alle aandacht richten op zijn kernproduct: Netware (sinds kort herdoopt tot Intranetware). De hoogste prioriteit ligt bij het herbouwen van Netware rond standaard Internetprotocollen (TCP/IP).
Inmiddels is fors in de kosten gesneden. Er wordt voor honderd miljoen dollar per jaar bespaard, ondermeer door ontslagen en reorganisaties. Ondanks alle problemen is Novell financieel gezien nog steeds kerngezond. Het heeft 1,1 miljard dollar in kas.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.