Managed hosting door True

Zwaar verlies verwacht voor Triple P

 

Triple P staat voor een krachttoer. Eind deze week kondigt de nieuwe president-directeur Jan-Willem Baud ingrijpende maatregelen aan die het bedrijf er weer bovenop moeten helpen.

Door de hoge reorganisatielasten zal het tweede kwartaal van 1997 zwaar in de rode cijfers worden afgesloten. Het softwarebedrijf uit Vianen wil pas ingaan op de plannen en de cijfers nadat de Amerikaanse beurs deze week is ingelicht. Vast staat in ieder geval dat het erop of eronder is voor Triple P.
Nog zo'n verliesgevend kwartaal als het tweede kan fataal zijn voor het voortbestaan, verwachten aandeelhouders. Volgens hen gaat het concern zich concentreren op het structureren van goedlopende activiteiten. Slecht draaiende afdelingen worden afgestoten of gesloten. Daarbij kunnen gedwongen ontslagen vallen. Ook wordt een aanzienlijk bedrag uitgetrokken voor het achterstallig onderhoud van computerprogrammatuur. Baud, die de opgestapte topman Fezi Khaleghi Yazdi is opgevolgd, heeft een sterke financiële man in de persoon van Arthur Röell aangetrokken om alle lekken boven water te krijgen, aldus de aandeelhouders.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206185). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.