Managed hosting door True

Microsoft Benelux presteert goed

 

De Benelux vestiging van Microsoft presteert gemeten naar de groei van winst en omzet beter dan de overige werkmaatschappijen van de softwarebouwer. Dit zegt Patrick De Smedt, managing director van het bedrijf.

De Smedt deed zijn uitspraak tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Microsoft over het fiscale jaar 1997, dat op 30 juni afliep. "De omzet van onze Benelux-vestiging kwam uit op 501 miljoen gulden. Dat is een stijging van 55 procent. De Europese omzet ligt op 3,310 miljard dollar en steeg ten opzichte van het vorig boekjaar met 29 procent."
De helft van de omzet genereert Microsoft met het Office-pakket. Van Windows NT werden in de Benelux 20.000 eenheden verkocht. "In marktaandeel uitgedrukt is dit 42 procent. Dat is een tweede plaats. Novell had vorig kalenderjaar met Netware een aandeel van 46 procent." De Smedt verwacht Novell in 1997 van de eerste plaats te verdringen op gebied van de netwerkbesturingssystemen. Microsoft realiseerde de afgelopen twee jaar een omzetgroei van respectievelijk 54 en 55 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×