Managed hosting door True

Microsoft terughoudend over 1998

 

Microsoft is gematigd positief voor het komende fiscale jaar 1998. Omzet en winst zullen een stuk lager uitvallen dan dit jaar, voorspelde de nieuwe financiële directeur Greg Maffei.

Deze dalingen worden veroorzaakt doordat er voorlopig geen nieuwe producten uitkomen en doordat het bedrijf investeert in nieuwe markten, zoals Zuid-Amerika en het Verre Oosten. In het fiscale jaar 1997, dat vorige maand eindigde, haalde het bedrijf een omzet van 11,36 miljard dollar. Dat was een stijging van 31 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.
Steve Ballmer, Microsoftsvice-president verkoop en ondersteuning, erkende het einde van deze groei en verklaarde dat de opbrengsten van Windows 95 en Office 97 in fiscaal jaar 1997 zijn opgenomen. Nieuwe producten komen pas begin volgend jaar uit en Microsoft blijft zijn Internet Explorer gratis weggeven, zo verzekerde Ballmer. Bovendien verwacht Microsoft niet dat Windows 98 net zo'n succes zal zijn als z'n voorganger. Ballmer ziet grote groeimogelijkheden in de zakelijke markt waar hij software wil verkopen waarmee bedrijven hun eigen netwerken kunnen opbouwen. Microsoft voorspelt voor deze 'digital nervous systems' een gouden toekomst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206177). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.