Managed hosting door True

Betere tijden voor Multihouse

 

Tegen alle verwachtingen in heeft het Nederlandse automatiseringsbedrijf Multihouse in 1996 winst geboekt. Het is een schrale winst van 324.000 gulden, maar het stemt de directie hoopvol voor de toekomst.

In 1995 draaide Multihouse nog een verlies van 3,4 miljoen gulden. Het bedrijf realiseerde in 1996 een omzet van 71 miljoen, een fractie meer dan de 70,7 in 1995.
Het uiteindelijke resultaat van vorig jaar is onderhevig geweest aan een aantal incidentele factoren. Zo was er een goodwill-opbrengst van 2,7 miljoen door de verkoop van de hardware-onderhoudsdivisie aan Digital. Ook schreef Multihouse het Numis-2000-project in een keer af, een last van 3,6 miljoen. Voor dit mislukte IT-project - een te laat opgeleverd klanteninformatiesysteem voor zeven nutsbedrijven -is in de balans geen reservering opgenomen. Dit, ondanks een dreigende claim van tussen de 10 en de 30 miljoen gulden die het Samenwerkingsverband van de nutsbedrijven wil indienen.
De nieuwe NV Multihouse bestaat uit twee poten: Multihouse Automatisering BV en Computer Systems BV. De eerstgenoemde en grootste tak richt zich op IT-dienstverlening met activiteiten als applicatie-onderhoud en -implementatie, beheer, consultancy en projectmanagement. Reden voor de afsplitsing is het maken van een duidelijk onderscheid tussen de dienstverlenende en de hardewaregerichte activiteiten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/205653). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×