Managed hosting door True

Docdata opnieuw naar de beurs

 

Opnieuw zal Docdata, fabrikant van CD's en software voor industriële automatisering, aan de beurs worden genoteerd. Het roemruchte beursfonds dat in 1993 zijn notering verloor na herhaaldelijk te optimistische prognoses te hebben afgegeven, zegt zijn leven te hebben verbeterd.

De directie benadrukt dat Docdata nieuwe stijl duidelijk een andere onderneming is dan vier jaar geleden. Docdata behaalde vorig jaar een operationele winst van 14,5 miljoen gulden op een omzet van 116 miljoen gulden.
Behalve op de Amsterdamse AEX-beurs wil Docdata ook naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. De zakenbank Credit Suisse First Boston begeleidt de beursgang. Inschrijving op de aandelen is mogelijk tot maandag 28 april. De emissie is vijf miljoen aandelen groot, waarvan twee miljoen bestaande aandelen. De introductiekoers zal naar verwachting ergens tussen de 13 dollar en 15 dollar uitkomen. Bij acht miljoen uitstaande aandelen betekent dat een beurswaarde van 104 tot 120 miljoen dollar. De beursemissie moet Docdata in staat stellen acquisities te doen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/205649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×