Managed hosting door True

Tulip duikt in de rode cijfers

 

Tulip Computers kijkt terug op een teleurstellend verlopen boekjaar 1996. De omzet lag vorig jaar op 527,5 miljoen gulden, 4,5 miljoen minder dan in 1995. In 1995 boekte Tulip nog een winst van 9,1 miljoen gulden, tegen een verlies van 10 miljoen in het afgelopen jaar.

De grootste boosdoener is de prijsval in PC-componenten geweest in het eerste halfjaar van 1996, waardoor de voorraad een flink stuk lager moest worden gewaardeerd. De omzetgroei was op dat moment nog 8 procent. In het verlies is ook een last van 0,4 miljoen gulden inbegrepen, kosten die het Bossche computerbedrijf uitgaf aan de overname-gesprekken met een Aziatische onderneming, die in december vorig jaar werden afgebroken.
Het afgelopen jaar is de omzet vooral achtergebleven door een geringere marktgroei dan voorspeld (18 procent tegenover 20 à 25 procent) en een teruglopend oem-segment. De afzet van het Tulip-merk in Europa liep opvallend genoeg goed: een omzetgroei van 16,5 procent bij een marktgroei van 11 procent. Het Bossche bedrijf verwacht dat er aan het eind van het lopende boekjaar winst wordt behaald. Wel zal in het eerste halfjaar van 1997 nog een verlies worden geleden door dubbele huisvestingskosten in januari en februari en de opstartkosten van een nieuwe fabriek. Deze produceert volgens het zogehetenbuild to customer order-principe: alleen produceren als er orders binnenkomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/205597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×