Managed hosting door True

Océ laat 'Van der Grinten' vallen

 

Océ-van der Grinten wil de naam veranderen in Océ. Aan de aandeelhouders is hiertoe een voorstel gedaan. In het buitenland was de toevoeging Van der Grinten al eerder geschrapt.

De naamswijziging valt samen met het vertrek van dr Chr. O. van der Grinten uit de Raad van Commissarissen. Deze was als laatste van de familie betrokken bij de ondernemingsleiding. De Venlose fabrikant van kopieerapparaten, printers en plotter-systemen kondigde de naamsverandering aan tijdens de presentatie van de definitieve jaarcijfers.
Océ haalde in het boekjaar 1996 dat eind november werd afgesloten, een nettowinst van 169,5 miljoen gulden. Dat was 57 procent meer dan in het jaar daarvoor. De omzet steeg van 2,9 miljard naar 4,1 miljard gulden. Ook de vorig jaar overgenomen printerdivisie van Siemens Nixdorf droeg bij tot de resultatenverbetering. Na 1 april 1995 werden deze activiteiten meegeteld. In acht maanden tijds werd hierdoor 731 miljoen gulden extra omzet behaald. Océ-topman Pennings verwacht voor dit jaar een omzetgroei van minstens 20 procent tot 5 miljard gulden. Hij houdt rekening met een nog sterkere toename van de winst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/205581). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×